For the English version, click HERE

In de app-wereld van 2024 is het, door het steeds complexere landschap, een hele uitdaging om zichtbaarheid te krijgen en gebruikers te werven. Echter, met de groei van TikTok hebben merken nu een krachtig platform tot hun beschikking om hun apps te promoten bij een enorm en betrokken publiek. In dit artikel duiken we dieper in de details van TikTok-adverteren, specifiek gericht op app-promotie. We bieden merken concrete strategieën om hun doelstellingen en objectieven op effectieve wijze te bereiken.

Waarom Zou Je TikTok Inzetten Om Je App Te Laten Groeien?

Hoewel specifieke, actuele statistieken kunnen verschillen, vind je hieronder enkele belangrijke meetgegevens en cijfers met betrekking tot het wereldwijde gebruik van TikTok:

Downloads: TikTok behoord consequent tot de meest gedownloade apps wereldwijd, zowel op iOS- als Android-apparaten. In 2021 passeerde TikTok de grens van 2,6 miljard downloads wereldwijd, waarmee het zich vestigde als een van de populairste social media platforms ter wereld.

Doelgroep bereik: Geïntroduceerd in 2016, is TikTok uitgegroeid tot een van de meest favoriete sociale apps en videoplatformen onder gebruikers wereldwijd. Volgens de laatste cijfers heeft TikTok maar liefst 900 miljoen dagelijkse actieve gebruikers en meer dan 5 miljard maandelijkse actieve gebruikers.

Wereldwijde marktgroei: In januari 2024 waren de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië de landen met de hoogste TikTok-penetratie. Met een bereik van meer dan 130% onder de bevolking van 18 jaar en ouder, wil dit zeggen dat veel gebruikers meerdere accounts hebben. In Europese landen gebruikt bijna 40-60% van de digitale bevolking TikTok. Naar schatting zijn er zo’n 134 miljoen maandelijks actieve gebruikers.

User Engagement: TikTok-gebruikers zijn enorm betrokken bij het platform. Ze openen de app gemiddeld 19 keer per dag en besteden er meer dan 50 minuten per dag aan. Deze mate van betrokkenheid is ongekend vergeleken met andere populaire social media platforms en onderstreept TikTok’s vermogen om gebruikers te boeien en terug te laten komen. 

Revenue Growth: TikTok’s inkomsten zijn de laatste jaren flink gestegen, voornamelijk dankzij hun advertentieactiviteiten. In 2020 genereerde TikTok wereldwijd al meer dan $1 miljard aan advertentie-inkomsten. Dit is een enorme toename ten opzichte van voorgaande jaren en onderstreept de groeiende aantrekkingskracht van het platform voor adverteerders.

TikTok-Advertentieformaten Inzetten Voor App-Promotie

Er zijn veel verschillende soorten advertentieformaten die je kunt gebruiken om gebruikers effectief aan te spreken en je doelen te bereiken.

   

   • In-Feed Advertenties: Maak boeiende video’s waarin je de functies, voordelen en use cases van je app laat zien. Door advertenties op TikTok te integreren in de feeds van gebruikers, kun je hun aandacht trekken en hen aanmoedigen om actie te ondernemen met je app.

   • Merkuitdagingen met Hashtag: Zet een merk-hashtagchallenge op touw die gebruikers stimuleert om content te maken gerelateerd aan je app. Of het nu gaat om het demonstreren hoe ze de app gebruiken of het tonen van creatieve manieren om ermee te interacteren, user-generated content kan zorgen voor een buzz en naamsbekendheid rondom je app.

   • Merkeffecten: Ontwikkel op maat gemaakte AR-effecten of filters die gebruikers in hun video’s kunnen gebruiken, met elementen van de branding of functionaliteit van je app. Door interactieve en boeiende features aan te bieden, kun je de naamsbekendheid van je merk vergroten en gebruikers beïnvloeden om je app verder te verkennen.

   • TopView Advertenties Maximaliseer de zichtbaarheid door gebruik te maken van TopView-advertenties. Deze verschijnen als full-screen video’s zodra gebruikers de TikTok-app openen. Adverteerders kunnen verhalen creëren die de waardepropositie van je app benadrukken, waardoor gebruikers worden aangemoedigd om actie te ondernemen en deze te downloaden.

   • Influencer Partnerships: Werk samen met TikTok influencers die aansluiten bij je doelgroep om je app te promoten. Influencers kunnen boeiende content creëren waarin ze jouw app in actie laten zien en hun volgers aanmoedigen deze te bekijken. Dankzij hun geloofwaardigheid en bereik kun je downloads stimuleren.

  Verder lezen…klik Hier!


  Leer meer over app promotie, meld je aan voor de ronde tafel sessies op 11 juni a.s.

   

  Join the Workshop!

  Mee doen? Hier geef je hier op: https://wuzzon.com/nl/events/app-growth-roundtables-the-privacy-edition/