Mobile dominates en Mobile first, we willen met z’n allen niets anders. Onze economie vaart er wel bij en hoe, 24-uur gebruiksgemak van bureau tot badkamer, iedereen gebruikt het van jong tot oud. Na 10 jaar Mobile development in Nederland hebben we de techniek op de rit.  Oorspronkelijke pioniers zijn nu beslissers en bepalers geworden. Apps zijn steeds vaker het middelpunt van growth hacking en digitale transformatie. We zien echter genoeg kansen om als Nederland applicatieland nog winst op te behalen: Meer devoted teams, focus op gebruikers door design en slimme verdienmodellen om de conversie en ‘engagement’ te zien stijgen. Het appril festival haakt hierop in, de tijd voor het experiment is voorgoed passé ”It’s getting serious now!”

Onze 6 onderdelen van appril 2018
1.It’s getting serious now! /Mobile-first  transformations. Programmering: Brechtje de Leij.
Tien jaar  app development in Nederland, wat heeft dit ons gebracht, waar liggen kansen en wat zijn de knelpunten? Met topspelers & Show cases.

2. Grow your business/  Mobile Marketing. Programmering: Michel van den Berg.
Over loyaliteitsprogramma micro-interacties en mobiele gebruikerservaring

3. Measuring is king,  but be safe /Mobile & data. Programmering: Michel van den Berg
Big Data in relatie tot apps, chatapps, push notificaties en andere taalgestuurde interfaces

4. Be smart and innovate / Mobile-enabled  transformations .
Over AR, VR, AI, chatbots, IoT smart home devices en al de anderen.

5. Step up to human centered design / All about Mobile design
De next step in design, meer aandacht voor details en vormgeving van de toenemende ‘micro momenten’ die de gebruiker met de dienst heeft.

“appril is er voor iedereen die betrokken is bij het realiseren van een applicatie: van designers tot aan developers, marketeers, product owners tot advocaten”